ONS Ondernemers Netwerk Schuytgraaf

Het verhaal van Anneke Wezeman van Praktijk Puntenslijper

Anneke Wezeman woont samen met haar vriend en kat Sjors (“de ster van de tekenles”) aan de rand van Vestingstad, een van de eerste buurten in Schuytgraaf. Op de onderste woonlaag van hun pakhuis bevindt zich de ruim opgezette keuken, waar Anneke Praktijk Puntenslijper runt.

 

 

Creatieve handvatten

Ruim twintig jaar lang werkte Anneke in het speciaal onderwijs, waar ze de laatste jaren ondervond dat de creatieve vakken steeds minder tijd en aandacht kregen. Vanuit haar ambitie om een eigen praktijk op te zetten, volgde ze ruim drie jaar geleden verschillende opleidingen (tekenen en Davis®) en zei ze haar baan in Apeldoorn op. Na lang dromen werden de schetsen voor Praktijk Puntenslijper werkelijkheid, dat ze vanuit huis runt. Dat is absoluut geen straf, blijkt al gauw. “We wonen in een leuk huis, op een hele mooie plek. Park Lingezegen is onze voortuin, daar gaan we ook regelmatig even wandelen. Het bevalt ons heel goed in Schuytgraaf. Het vrije uitzicht spreekt me het meest aan, daar geniet ik echt iedere dag van. En het is natuurlijk heel fijn dat er in de wijk verschillende locaties voorhanden zijn, zoals De Huiskamer en de Omnibus, voor bijvoorbeeld bijeenkomsten van Ondernemers Netwerk Schuytgraaf.”

Anneke geeft beelddenkers middels de Davis®-methode creatieve handvatten waarmee zij hun visuele talent kunnen inzetten bij het oplossen van eventuele problemen. Beelddenkers zijn mensen, in haar praktijk grotendeels kinderen, die vastlopen op gebieden als bijvoorbeeld taal (Dyslexie), rekenen (Dyscalculie) of in hun gedrag (ADHD/ADD). Anneke: “Het is best een zoektocht om te achterhalen of iemand een beelddenker is. Er zijn verschillende kenmerken: dromerigheid, snel afgeleid, slechte concentratie, grote creativiteit, veel fantasie en snel denken. Vaak komt iemand bij mijn praktijk omdat zij in het onderwijs tegen problemen aanlopen. Ik probeer hen vervolgens te helpen om weer verder te kunnen. Omdat een beelddenker in de regel dus heel creatief is, speelt klei een grote rol in het gehele traject. Kleien is een hele visuele manier om te communiceren en geeft veel ruimte voor het eigen beeld van het kind.”

 

Spelend leren tijdens de tekenlessen 

Naast de Davis® Counseling geeft Anneke ook tekenlessen aan basisschoolkinderen vanaf vijf jaar. Tijdens deze lessen leren de kinderen, op een speelse en ontspannen wijze, nieuwe vaardigheden en komen zij meer te weten over verschillende materialen, technieken en kunstenaars. Voor de creatieveling die graag samen met vriendjes of vriendinnetjes aan de slag gaat, organiseert Anneke ook kinderfeestjes. “Dat is heel leuk, dan zit iedereen gezellig aan de keukentafel te schilderen met ecoline (vloeibare waterverf, red.). Een kind of acht, negen, past prima maar bij grotere groepen wordt het wel een beetje krap in onze keuken. Op die momenten zou ik wel een aparte werkruimte willen hebben, maar dat is nog iets te kostbaar.”

 

Mogelijkheden voor jong of oud, privé of zakelijk

In principe vinden alle afspraken zoveel mogelijk plaats in Praktijk Puntenslijper, maar voor klanten die thuis beter uit de verf komen, stapt Anneke graag in de auto. En hoewel ze zich met name focust op de kindertrajecten, is iedereen met interesse in tekenen of de Davis® Counseling van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. “Of je nu 10, 40, ouder of juist jonger bent; wanneer je problemen ondervindt op een van bovengenoemde fronten, kan deze methode een uitkomst bieden. Op aanvraag organiseer ik ook schilder- en tekenworkshops voor volwassenen, (met of zonder hun) kinderen of bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje. Er is heel veel mogelijk.”

Ben je benieuwd naar Praktijk Puntenslijper? Bekijk hier Annekes website: www.praktijk-puntenslijper.nl.

Bron: www.schuytgraaf.nl

Naar het overzicht

Bijeenkomst gemist?

Borrel met een bal én goede Pitch! (13 juni '19)

Netwerken is ervoor zorgen dat anderen weten wat je doet en dit ook waarderen. En hoe doe je dat... Lees meer »

Lente-BBQ @ Siza "De Buitenplaats" (17 mei '19)

Op 17 mei jl. vond de eerste echte ONS- lenteBBQ plaats en wat een succes! Een groep van ongeveer... Lees meer »

Ontmoet een ondernemer

Het verhaal van Anneke Wezeman van Praktijk Puntenslijper

Anneke Wezeman woont samen met haar vriend en kat Sjors (“de ster van de tekenles”) aan de rand v... Lees meer »

Het verhaal van Roy van Mechelen van Mijn Architect

Na jarenlang in loondienst gewerkt te hebben, startte Roy van Mechelen in 2010 met Mijn Architect. Lees meer »